Bijeenkomsten

Bijeenkomsten zijn meestal op de eerste vrijdag van de maanden september tot en met april en vinden plaats op wisselende locaties (zie bij het dag-programma). De avonden duren van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur.

Het volledige adres van de (tijdelijke) locatie is te vinden op locatie pagina.

Agenda

19-03-2022

zaterdag

Algemene leden vergadering 
Bekijk de info in de email.

Locatie: Doelum, Renkum.

01-04-2022

vrijdag

Lezing van Hans Steur "De prachtige structuren van fossiel hout"

Van verkiezelde stammen is de inwendige structuur soms heel goed bewaard gebleven. Daardoor is van veel boomvormige organismen uit het verleden bekend hoe ze in elkaar zaten. In deze lezing wordt die inwendige structuur met behulp van microfoto's uitgelegd.
Aan de orde komen: paardenstaartbomen (Calamites), Cordaites- en coniferenhout, Psaronius (de varenboom van Pecopteris), Tempskya ( een bijzondere varenboom), palmhout en loofhout. Niet al deze stammen hebben echt (secundair) hout.  De varenbomen hebben een andere manier om stammen te vormen. Ook palmhout is geen echt hout.
De microscopische structuren leveren prachtige plaatjes op. Uit de kunst!

Locatie: Online, Zoom lezing

0-09-2022

vrijdag

?

0-10-2022

vrijdag

Lezing van Hans Steur "Over Nautilussen en Ammonieten"?

Wetenswaardigheden over deze cephalopoden, zoveel mogelijk geïllustreerd aan de hand van ammonieten en nautilussen uit onze eigen verzameling. Vóór mijn specialisatie op planten, hebben we op vele vindplaatsen heel wat van deze interessante fossielen verzameld. Ik hoop in deze lezing een redelijk compleet en wellicht inspirerend beeld te geven van deze dieren. 

Locatie: ?

Excursies en andere activiteiten zijn te vinden op de activiteiten pagina.

Let op:

Momenteel zijn ivm Corona bijeenkomsten en andere activiteiten onzeker.

Voor WFW-leden zijn oude lezingen soms nog na te zien