Bijeenkomsten

Bijeenkomsten zijn meestal op de eerste vrijdag van de maanden september tot en met april en vinden plaats op wisselende locaties (zie bij het dag-programma). De avonden duren van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur.

Het volledige adres van de (tijdelijke) locatie is te vinden op locatie pagina.

Agenda

2-09-2022

vrijdag

Lezing van Kees Hendrix

Introductie "Op ontdekkingsreis in de geologie" (Boek) en een lezing over de Field school naar Polen bij de Krasiejów (sauriërs uit het trias).
De gastspreker van deze avond is Kees Hendrix, bestuurslid van de NGV Utrecht en 't Gooi. Hij zal eerst een introductie geven over zijn boek "Op ontdekkingsreis in de geologie" waaraan hij ruim 7 jaar heeft gewerkt. Daarna zal Kees een lezing geven over de Field school naar Polen bij de Krasiejów (sauriërs uit het trias).

Tijdstip: 19:30-22:00

Locatie: de Doelum, Renkum

7-10-2022

vrijdag

Lezing van Jos Lankamp "De Winterswijkse steengroeve"
Lezing over de geschiedenis, de geologie, de mineralen, de laagopbouw, de sauriër vondsten, de loopsporen van landdieren, vissen, insecten, kwallen en dergelijke. Leuk om te weten is dat er het afgelopen jaar en dit jaar al 6 Nothosaurus schedels gevonden zijn.
Uniek is ook dat daar lagen van 240 miljoen jaar oud aan het daglicht komen, lagen die stammen uit het tijdperk vlak na het grote "Perm-Trias uitsterven" en vrijwel nergens ter wereld toegankelijk zijn.

Tijdstip: 19:30-22:00

Locatie: de Doelum, Renkum

4-11-2022

vrijdag

nog onbekend

Tijdstip: ...

Locatie: de Doelum, Renkum

2-12-2022

vrijdag

Fossiel van het jaar verkiezing

....

Tijdstip: ...

Locatie: de Doelum, Renkum

21-1-2023

zaterdag

Algemene Ledenvergadering WFW

....

Tijdstip: 10:30-14:30

Locatie: de Doelem, Renkum, Cultuurzaal

?-?-2023

vrijdag

voorlopig: Lezing van Hans Steur "Over Nautilussen en Ammonieten"?

Wetenswaardigheden over deze cephalopoden, zoveel mogelijk geïllustreerd aan de hand van ammonieten en nautilussen uit onze eigen verzameling. Vóór mijn specialisatie op planten, hebben we op vele vindplaatsen heel wat van deze interessante fossielen verzameld. Ik hoop in deze lezing een redelijk compleet en wellicht inspirerend beeld te geven van deze dieren.

Tijdstip: 20:00-22:00

Locatie: de Doelum, Renkum

Excursies en andere activiteiten zijn te vinden op de activiteiten pagina.

Let op:

Momenteel zijn ivm Corona bijeenkomsten en andere activiteiten onzeker.

Voor WFW-leden zijn oude lezingen soms nog na te zien