Boeken

De WFW bibliotheek:

In 2007 zijn we op basis van 20 jaargangen GEA's, door Cees Visser geschonken, begonnen met een bibliotheek. Inmiddels zijn er al meer dan 600 titels verzameld op het gebied van geologie, paleontologie en mineralogie. Met bijdragen van Cees Visser, Hans Steur, Marc Heilen, Hans Thien en de erven van dhr. G. van Jeveren is een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften ontstaan. Op de download pagina kunt u de inhoud van de Bibliotheek openen als pdf bestand. Lenen kan via de beheerder (kijk hier wie dat is). De WFW heeft een abonnement op het blad Fossilien wat ook kan worden geleend. Kijk op de website van Fossilien voor de inhoudsopgave van het laatste magazine. Kijk ook een op Steinkern.de voor de inhoud van hun magazine, andere hebben mogelijk een abonnement, en kan je het van hen lenen.

Tips over fossielenboeken

Heeft u andere boeken waarvan u denk dat deze interessant zijn voor deze pagina? Mail het de Web-beheerder. Geef een beschrijving en de reden waarom het in onderstaande lijst moet worden opgenomen. 

fossielen boek1

24 januari 2021

Fossielen

Herve Chaumeton

Goed en redelijk volledig overzicht van diverse fossielen. Terecht een kleine encyclopedie genoemd.

isbn: 2-84416-034-4

Geadviseerd door:

Ed van der Wal

boek_APH_hannover

1 mei 2021

Fossilien aus dem Campan von Hannover

Arbeitskreis Paläotologie Hannover

Foto-boek van wat er in Hannover in de groeve Teutonia is gevonden. Tijdperk Campan in het Krijt, ca 80 miljoen jaar geleden. In het Duits. Geweldig naslagwerk. Er zijn verschillende oplagen maar die zijn snel uitverkocht.

isbn:978-3-938385-57-9

Geadviseerd door:

webmaster

boek_fossiles_ardennen

1 mei 2021

Des Ardennes à  Maastricht

Speciaal uitgave Fossiles, nr 24, 2015

Special van de Revue française de paléontologie, over de fossielen uit de Ardennen met nadruk op de Trilobieten en speriferen. Aanvullend over water in de regio bij Maastricht is gevonden. Handig bij determinatie. In het Frans. Te bestellen via de website van Fossiles

issn: 2018-2138

Geadviseerd door:

webmaster

boek_stadsfossielen

1 mei 2021

Stadsfossielen

Jelle Reumer

Leuk boekje over fossielen die worden gevonden in openbare gebouwen, vloeren, drempels etc. Leuk om dan ook die plekken te onderzoeken. Meteen wat wandel beweging. 

isbn: 978-90-6554-067-6

Geadviseerd door:

webmaster

boek fos france

24 januari 2021

Guide des fossiles de France

Jean-claude Fischer

Geweldig boek over fossielen in Frankrijk. Door indeling in tijdperk goed in te zoeken bij determineren. Door de kaarten uit die periode heel geschikt voor het vinden van zoeklocaties. Must-have.

isbn: 2-10-004957-7

Geadviseerd door:

Jose Aker

boek_fossiles_bassin-paris

1 mei 2021

Les coquillages de L'Ecocene du Bassin parisien

Speciaal uitgave Fossiles, serie III, 2012

Special van de Revue française de paléontologie, over de fossielen gevonden in het bekken van Parijs. Zeker voor liefhebbers van de grote Campanilen, maar ook de vele andere schelpen die bij Fleury te vinden zijn. Handig bij determinatie. In het Frans. Te bestellen via de website van Fossiles

isbn: 978-2-917198-17-9

Geadviseerd door:

webmaster

boek_deBourges

1 mei 2021

Le Calcaire crayeux de Bourges

Rosemarie Filippi

Dun boekje, gekocht in het museum. Mt uitleg over de periode, de Jura en dan vooral het Oxfordien. Met veel foto's van lokaal gevonden fossielen. In het Frans. Heel leuk. 

isbn: onbekend

Geadviseerd door:

webmaster

boek_cephalopoden_nl

1 mei 2021

Fossiele Cephalopoden van Nederland

Werkgroep Cephalopoden van de NGV

Speciaal uitgave van de Nederlandse geologische Vereniging uit 2012. Duidelijk achtergrond over het tijdperk en hoe ze in de Nederland zijn gekomen. Ammonieten, Belemnieten, .... Het lijkt net of ze voor het oprapen liggen, waarom gaan we nog naar de buitenlanden?

isbn: 978-90-806769-0-9

Geadviseerd door:

webmaster

boek_fossiles_vaches-noires

1 mei 2021

Les falaises des Vaches-Noires

Speciaal uitgave Fossiles, serie IV, 2013

Special van de Revue française de paléontologie, over de fossielen gevonden in de Vaches Noires, bij  Villers-sur-Mer, in Normandië.  Veel mooie, jaloers makende foto's. Voor iedereen die er geweest is heel herkenbaar. In het Frans. Te bestellen via de website van Fossiles

isbn: 978-2-917198-24-7

Geadviseerd door:

webmaster

boek_chemnitz

1 mei 2021

Der Versteinerte Wald von Chemnitz

Ronny Rössler

Boek van het Museum für Naturkunde Chemnitz.In het Duits, over het versteende bos wat onder de stad Chemnitz ligt. Veel foto's. Met uitleg over de oorzaak, waarom is er heel bos versteend?, en goede tekst bij de fossielen. Het museum is ook geweldig! Voor iedereen maar zeker als je van plantenfossielen houdt.

isbn: 3-00-007446-5

Geadviseerd door:

webmaster