De WFW bibliotheek:

In 2007 zijn we op basis van 20 jaargangen GEA's, door Cees Visser geschonken, begonnen met een bibliotheek. Inmiddels zijn er al meer dan 600 titels verzameld op het gebied van geologie, paleontologie en mineralogie. Met bijdragen van Cees Visser, Hans Steur, Marc Heilen, Hans Thien en de erven van dhr. G. van Jeveren is een uitgebreide collectie boeken en tijdschriften ontstaan. Op de download pagina kunt u de inhoud van de Bibliotheek openen als pdf bestand. Lenen kan via de beheerder (kijk hier wie dat is). De WFW heeft een abonnement op het blad Fossilien wat ook kan worden geleend. Kijk op de website van Fossilien voor de inhoudsopgave van het laatste magazine. Kijk ook een op Steinkern.de voor de inhoud van hun magazine.

Tips over fossielenboeken

Heeft u andere boeken waarvan u denk dat deze interessant zijn voor deze pagina? Mail het de Web-beheerder. Geef een beschrijving en de reden waarom het in onderstaande lijst moet worden opgenomen. 

24 januari 2021

Fossielen

Herve Chaumeton

Goed en redelijk volledig overzicht van diverse fossielen. Terecht een kleine encyclopedie genoemd.

isbn: 2-84416-034-4

Geadviseerd door:

Ed van der Wal

24 januari 2021

Guide des fossiles de France

Jean-claude Fischer

Geweldig boek over fossielen in Frankrijk. Door indeling in tijdperk goed in te zoeken bij determineren. Door de kaarten uit die periode heel geschikt voor het vinden van zoeklocaties. Must-have.

isbn: 2-10-004957-7

Geadviseerd door:

Jose Aker

14 januari 2017

Fossielengids

Fossielen

nog leeg, meldt zelf een boek aan.

isbn:

Geadviseerd door:

jou naam

  • Facebook
sitemap

Zoeken, determineren, prepareren en bespreken van fossielen, een leuke hobby!